Zápisky z cestování – jižní Morava

Zdravím vás neobvykle v týdnu. A rovnou se s vámi podělím o zážitky zcestování. Nejela jsem nikam daleko. Na chvíli jsem s milým zavítala do kraje vín.

DSC06779

A aby to nebyl nudný víkend strávený jen ochutnáváním bílého a červeného rozhodli jsme se kraj procestovat na kole. Kdysi jsem na jižní Moravě byla, a tak jsem žila v domnění, že na kole to bude v pohodě. Tenkrát jsme to procházeli pěšky a nějak mi unikly ty pekelný kopce, který jsou všude. Úplně všude.

Hned první den, po snídani jsme vyrazili kolmo profláknutým okruhem z Valtic přes Rendez- Vous, Sv. Huberta k Apolónovu chrámu, kolem rybníků a dál. Nebyli bysme to my, kdybysme se nehecli. A tak místo odpočinku v Lednici jsme tak vyrazili do nekonečného kopce, který vedl k Mikulovu.

DSC06805

Po ďábelském výšlapu jsme došli k závěru, že nám to nestačilo a sedli jsme na kola znova, abysme mohli jet….ano, znova do kopce. Měli jsme jeden jasný cíl. Mluvili o tom kamarádi i rodina. Mami, ten kopec byl děsnej. Cílem bylo Kafé Fara v Klentici. Kdo tam byl, ví. Mami stálo to fakt za to, děkuju.

DSC06831

bylo plno

Ať už toužíte po skvělé kávě a něčem sladkém k tomu, obědu nebo oáze pro vaši duši. Tohle je přesně to místo. Ke stolku vás zavede slečna servírka, až nám bylo skoro stydno, že jdeme ve sportovním. Ale cyklisty tam mají rádi. 🙂

A protože jsme v nohách měli plno kilometrů a v žaludku prázdno dali jsme si i polévku. Hodil by se sem dát #takovouhleDOBROUkapustovouPOLEVKUjsemNIKDYnejedla.

DSC06849

Kávu vám připraví na více způsobů, nejen espresso a cappuccino. My jsme ochutnali kávu připravovanou v džezvě a byl to lahodný zážitek.

DSC06852

odměna za ty kopce

Po kávě a zákusku. Mimochodem můj meruňkový dort, chutnal jako čerstvá meruňka s krémem. Fantazie. Jsme jako správní fanoušci zašli i do muzea kávy.

Když už jsme u kávy, až budete potřebovat kofeinovou vzpruhu ve Valticích určitě jděte do Galerie Retsina. Vychutnáte si skvělou kávu a trochu umění.

Pak zbývalo šlápnout do pedálů a vydat se zpět. Nesnáším kopce. Chvílema se tak krajinou rozléhalo klení a nadávání. A ti, kdo neviděli na osobu, která sedí na kole si mohli snadno myslet, že kolem projíždí námořník, který se nechal přemluvit k cyklistice.

Další dny už byly odpočinkové. Nechyběla návštěva Lednice.

DSC06929

jedna klasická, bez které by to nešlo

 

A když nás ormzelo šlapání do pedálů, prošli jsme si stezku bosou nohou, která je částečně v Rakousku. Vede vinicema, sice do kopce, ale výhled do širého kraje je nádherný. A vaše nohy si přijou na své, když jim dovolíte se projít po různých materiálech. Moje byly jako znovuzrozené. A taky špinavé. 🙂DSC06987

DSC07072

pohled do Rakouska

DSC07034

a do Valtic

Na jižní Moravě čas plyne jinak, tak nějak pomaleji. A když jsme odjížděli, přemýšleli jsme, kdy sem zase zavítáme. Štěstí, že oba máme rádi burčák. 🙂

Předchozí příspěvek
Následující příspěvek
Napsat komentář

Napsat komentář